Доставки и връщане

ДОСТАВКА


1.1. Целта на MTEX Professional е да достави желаните от вас продукти за възможно най-кратък срок и с възможно най-високо качество на изработка. MTEX Professional подхожда към доставките на поръчани артикули с особено внимание, за да предотврати всяка загуба или разочарование, в резултат от времето на доставка.

1.2. В зависимост от избрания от вас вид на доставка, MTEX Professional извършва доставки от врата до врата до посочения в регистрационната форма адрес за доставка, или до офис на куриерска фирма, за следните прогнозни срокове:

 • Доставките се извършват до два работни дни след изпълнение на поръчката, от куриерски фирми “Спиди” (до офис на куриера, или домашен адрес) и “Ин тайм”(до домашен адрес)
 • Тарифите за доставка се изчисляват на база килограмите на поръчка, като цените са следните:

  'Спиди'
  До офис:

  До 1 кг- 3.00 лв.
  До 3 кг – 3.70 лв.
  До 6 кг – 4.90 лв.
  До 10 кг – 6.00 лв.

  До врата:


  До 1 кг – 5.80 лв.
  До 2 кг – 6.60 лв
  До 3 кг – 7.40 лв.
  До 4 кг – 8.00 лв.
  До 5 кг – 8.80 лв.
  До 6 кг – 9.60 лв.
  До 7 кг- 10.40 лв.

  'Ин Тайм':

  До 1 кг - 5.00 лв.
  До 2 кг - 6.00 лв.
  До 3 кг - 7.50 лв.
  До 4 кг – 7.80 лв.
  До 5 кг - 8.60 лв.
  До 6 кг – 10.20 лв.
  До 7 кг- 10.60 лв.

  'Еконт':
  До офис:
  До 1кг - 6.20 лв.
  До 2 кг. - 7.70 лв.
  До 5 кг. - 9.79 лв.

 • Време за обработка на поръчките - до 3-4 работни дни.
 • *За доставки в чужбина, моля пишете ни на: onlinesales@mtexbg.com.

1.3. Прогнозните срокове за доставка започват да текат от датата на изпращане на поръчаните артикули, и MTEX Professional не носи отговорност за каквито и да било забавяния, причинени от независими за нас обстоятелства. Посочените прогнозни срокове се прилагат, доколкото не противоречат на сроковете за доставка, прилагани от куриерските организации.

1.4. Ако поръчаните артикули не могат да бъдат доставени в рамките на посочените прогнозни срокове,MTEX Professional ще се старае да осъществи доставката толкова бързо, колкото е практически възможно. При всички случаи, MTEX Professional си запазва правото едностранно да удължава посочените срокове с до 7 (седем) дни.

1.5. Доставките се получават стандартно – на ръка, срещу подпис и представяне на лична карта. При невъзможност или затруднение за връчване лично на потребителите, доставките се връчват на лица, членове на домакинството, или на лица, посочени от потребителите, като се отбелязва името на лицето, получило доставката, и връзката му с потребителя. При невъзможност за връчване на доставката след два опита договорът за продажба от разстояние, автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на потребителите, MTEX Professional задържа всички заплатени от потребителите суми.

 

1.6. Данни и информация за движението на доставката и сроковете на нейното изпълнение ще бъдат изпратени до вашия електронен адрес, посочен в регистрационния формуляр за връзка, заедно с потвърждението на поръчката, или по-късно. Ако сте поръчали няколко вида артикули, по едно и също време, поръчаните артикули могат да бъдат доставени в различни моменти.

РЕКЛАМАЦИИ И ВРЪЩАНЕ НА АРТИКУЛИ

2.1. MTEX Professional се стреми да постигне пълно удовлетворяване на своите потребители. Удовлетвореността на потребителите е основен приоритет на MTEX Professional, и в този смисъл MTEX Professional отделя внимание на всяка заявка за връщане или на всеки отделен случай на рекламация, с цел да предостави най-доброто обслужване на своите потребители.

2.2. Ако доставените артикули не отговарят на поръчаните или се забелязват явни дефекти и повреди, моля свържете се незабавно с нас на e-mail: onlinesales@mtexbg.com. Отдел Обслужване на клиенти на MTEX Professional ще направи всичко възможно, за да коригира грешката и осигури възстановяване или замяна на артикулите, в съответствие с нашата политика за рекламации.

2.3. MTEX Professional се надява потребителите да са доволни от закупените артикули и предлага пълно възстановяване на платената сума, или замяна на закупените артикули, в случаите на рекламации, връщане и/или замяна в случаите на избор на различен размер от поръчания, който е на разположение.

2.4. Можете да върнете закупени от MTEX Professional артикули, които не са носени, използвани и повредени. За да получите възстановяване на платената сума или замяна на артикули, те трябва да бъдат запазени и върнати на MTEX Professional в отлично състояние, без индикации за носене, използване или повреда, с всички етикети, закрепени към тях, в оригиналната опаковка, придружени от покупните документи (копие от оригинална фактура и/или копие от касова бележка, заедно със съответната стокова разписка).

2.5. Връщането и/или замяната на закупени артикули се осъществява при следните условия:

 • Уведомявате MTEX Professional за своето намерение да върнете или замените вашият продукт, като попълните декларация за отказ от договор и я изпратите на електронен адрес: onlinesales@mtexbg.com , или се свържете с нас на телефон: +359888717800, в рамките на 48 (четиридесет и осем) часа от получаването на доставката.
 • Закупените артикули следва да бъдат върнати в рамките на 14-дневен срок, считано от датата на искането за връщане на артикул. Рекламации, връщане и/или замяна на артикули извън тези срокове няма да бъдат приемани.
 • Моля имайте предвид, че връщането на артикули е на ваша отговорност и рискът от повреждане, загуба или погиване е за ваша сметка, до момента, в който пратката достигне до MTEX Professional. В този смисъл, MTEX Professional препоръчва изпращане на пратка, която да гарантира стойността на връщаните артикули.
 • Моля имайте предвид, че всички преки разходи за връщане на артикули са за сметка на потребителите.
 • Стойността на всички успешно върнати артикули, отговарящи на условията за връщане на артикулите, посочени по-горе, ще бъде възстановена по банковата сметка на потребителя или чрез наложен платеж, след като бъдат приспаднати допълнителни евентуални разходи за такси, мита, такси за доставка, платени от MTEX Professional, във връзка с получаването на върнатите артикули, за което ще бъдете изрично уведомявани. Моля, имайте предвид, че този процес може да отнеме до 30 (тридесет) дни.

2.6. Моля, обърнете внимание, че MTEX Professional предлага нови и неизползвани артикули, с прикрепени търговска марка и етикет към тях. MTEX Professional не продава употребявани артикули и няма да приеме какъвто и да е артикул с някаква индикация, че е бил използван. В такива случаи, артикулът ще бъде върнат на потребителя. MTEX Professional не може да носи отговорност за всеки артикул, който не е бил върнат във вида, описан по-горе.

2.7. Моля, бъдете наясно, че артикулите, които се правят по поръчка, не подлежат на връщане. Международни мита и данъци върху продажбите не могат да бъдат възстановявани при всички доставки.