Безплатна доставка за поръчки над 100лв.

Добре дошли в обновения ни магазин

Предпазните маски и какво е нужно да знаем за тях

Лични предпазни средства | MTEX | МТЕКС Респираторни маски, маски, респиратори, ffp3, ffp2, n95, m3, portwest, дезинфектанти, каски, ръкавици, челници, маска за дишане с филтър, маски с клапи, защитна маска, предпазна маска

Alexander Antonov |

В последните дни, статистиката на Ройтерс и Световната Здравна Организация започва да прилича много повече на сюжет от някой пре-апокалиптичен филм, отколкото реалността, с която сме свикнали да живеем. 

Властите навсякъде по света затягат все по-строго мерките за сигурност, за да се предотврати лавинообразният ефект, който би могъл да донесе пандемията от COVID-19.

Създаде се паническа ситуация, в която всеки от нас се презапасява с предпазни средства, което не само, че създаде дефицит на маски, респиратори, ръкавици и дезинфектанти, но и се оказа, че доста голяма част от тях са не само неефективни, но дори и опасни за нашето здраве. 
Но как да сме сигурни, че една маска е безопасна за нас?

Специалистите споделиха, че доста от ръчно-изработените текстилни маски могат да бъдат опасни, защото:

  • застоялите домашни платове задържат прах и замърсявания, които могат да доведат до редица инфекции и алергични реакции. За съжаление, в тези случаи дори изпирането на плата не помага;
  • ограничните материи са особено благоприятна среда за развитието на микроорганизми;
  • ако вашата маска е закупена от вън, то не е ясно кой и как може да се е докоснал до нея.

Тъй като това е нов вирус, за когото няма пълна информация все още, то експертите вирусолози се нуждаят от повече време, за да изградят пълният му профил и защита срещу него. 

Предприетите до момента стъпки нямат за идея да предпазят никого от вируса, а да забавят неговото разпространение. От тук нататък специалистите вирусолози ни дават съвети за личното ни предпазване, като оставят на наша отговорност да предприемем нужните действия.

С нарасналия дефицит на респиратори, правителствата на множество държави национализираха производството на текстилни маски, които макар да нямат доказани антивирусни свойства и необходим филтър, като N95 и Ffp3, то се препоръчва използването им, при нужда от излизане навън от дома. 

И тъй като в момента е от особена важност да положим максималните усилия за справянето с реалната заплаха, то решихме да предприемем всички необходими мерки нашите маски да бъдат възможно най-безопасни за вас и вашето здраве.

Затова и всяка маска от нас е предварително дезинфекцирана и стерилизирана, след като е излязла от производство.

Техниката се нарича Автоклавиране и представлява стерилизация, чрез пара. Повече за Автоклавирането и другите методи на дезинфекция и стерилизация може да откриете тук.

 

За да забавим максимално заразата до намирането на генерално решение и да се върнем по-скоро към нормалния ни живот, ви призоваваме да стоите у дома и да излизате навън, само при необходимост.

Бъдете здрави и позитивни, защото и това ще мине. От нас зависи обаче колко време ще продължи. :)